BeBusy & Muze

LF2018 losgebarsten! YES

26 januari en 27 januari was het dan ein-de-lijk zo ver:

Start Leeuwarden-Fryslân 2018 European Capital of Culture

Een mooi verslagje van 26 januari de verhalenvertel-avond in de Stellingwerven staat hier op Stellingwerf Bekiek et mar.

Op 27 luidde de koning het pracht jaar in met het luiden van virtuele klokken via de laserlichtshow, waarna in heel de provincie echte klokken in kerkjes werden geluid.

Het Noord Nederlands Orkest begeleidde de lichtshow die daaraan vooraf ging, die op drie pleinen in Leeuwarden en de televisie gevolgd werden. In totaal die avond zo’n 35.000 bezoekers op de pleinen en een kleine 900.000 kijkers.

Bobo’s hadden een eigen binnenprogramma in de Harmonie, onder wie natuurlijk koning en koningin, en dat was maar goed ook want daar was het vast droog en warm 😎 De echte Mienskip stond toen gewoon buiten …. 🤧 Die bezoekers trotseerden allen de harde wind en miezerregen, die door de wind horizontaal over de pleinen joeg. De kou met de nattigheid en het vrij late tijdstip maakten het een guur moment, maar het startsein en de lichtshow wisten die elementen even te vergeten.

Belangrijkste nu is:

WE ZIJN LOS!!!!

Heel veel zin in, het programma, wat nog steeds verder gevuld wordt, is hier te vinden: www.2018.nl Tickets ook via die weg aan te schaffen. Kaartjes voor Stormruiter hebben we al binnen, want inmiddels bijna uitverkocht …

ZIN IN!

1

Fijn dat je me schrijft!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.