BeBusy & Muze

Stellingen festival

gelukt! Stellingenfestival 2019

Fondsenwerver gezocht 🙂

Vrijstaat de Stellingen benaderde Muze Fondsenwerving begin 2018 met de vraag om wat hulp in de fondsenwerving. Ze hadden in 2017 bij wijze van uitproberen een eerste Middeleeuws festival georganiseerd en dat smaakte naar meer. In 2019 wilden ze dat opnieuw, maar geen proef maar dan meer dan voluit. Voor 2017 was de fondsenwerving nogal wat geweest en niet echt hun ‘ding’. Daarom zochten ze nu iemand die daar wat ervaring mee had.

Een avondje vergaderen met de groep gaf een mooi beeld van wie dit zijn en wat ze willen.

Leuke klus, hele leuke groep, dus ja, dat leek me wel wat 🙂

Een klein jaar van voorbereiding volgde om de fondsen bij elkaar te halen. Plan gemaakt voor de mensen van Vrijstaat de Stellingen en potentiële fondsen geselecteerd. De keuze aangescherpt daarin op basis van strategische gedachten en aanvragen ingediend. En dan maar wachten op de uitslagen.

En GELUKT! Alle ingediende aanvragen werden positief bevonden en gehonoreerd. Eind 2018 was de begroting op tijd voldoende gedekt om los te kunnen gaan.

Vrijstaat de Stellingen: heel veel succes en tot bij het festival op de Boerestreek Appelscha straks!

Vrijstaat schrijft zelf op haar website vrijstaatdestellingen.nl :

We kunnen terugkijken op een prachtig festival-weekend! Op 16 en 17 september 2017 kon je de roerige tijden van de Middeleeuwen beleven, toen de drie stellingen de Stellingwerven nog bestuurden! Dat dit festival zo goed geslaagd is, kwam mede door de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Ook voor het volgend festival kun je je weer aanmelden (zie Contact) om als vrijwilliger mee te doen met dit bruisende evenement. Je hoeft dan niet te vergaderen, alleen praktisch bezig zijn! 
In september 2019 zal het Stellingen Festival opnieuw plaatsvinden op de Boerestreek in Appelscha.  
Op zaterdag 14 september en zondag 15 september is de toegang tot het festival-terrein gratis:  
Zaterdag van 11.00 tot 22.30 uur. 
Zondag van 11.00 tot 17.00 uur. “

“Ook dan kun je weer de roerige tijden van de Middeleeuwen beleven. Iedereen kan meedoen met smeden, boogschieten, leer bewerken, spinnen, zwaardvechten, houtsnijden en nog vele andere vaardigheden, zoals oud-Hollandse spelletjes en de touwenknoop. Overal branden vuurtjes. Vreemde snuiters lopen er rond, zoals de Beu, heksen, narren en vreemde magiërs… Ook klinkt er muziek van groepen als The Assassenachs, Pekel en Altegaer. En het Vrijstatig Volkje… “

“Op vrijdagavond 13 september gebeurt er iets unieks!  
Voor wie zich daarvoor opgeeft: vanaf 18.00 uur een theaterdiner in een tent met een heerlijke middeleeuwse driegangen maaltijd van Culivents.

Toegangsprijs voor het theaterdiner is € 32.50.  
Toegangsprijs voor alleen het theater is € 10.- 
De kaartjes kunnen besteld worden bij 
vrijstaatdestellingen@gmail.com

Van 20.00 – 22.00 uur speelt Van Ravesteijn Theater & Events buiten in het aangrenzende bos een interactief stuk over een netelige historische kwestie die zich 500 jaar geleden afspeelde in de Stellingwerven…. 

Het festival werd georganiseerd door Stichting Vrijstaat de Stellingen en zal om de twee jaar in Ooststellingwerf worden gehouden.”

Fijn dat je me schrijft!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.