Berkoop vol vuur!

Wat:

De Rederijkerskamer De Hoek van Zevenwouden uit Oldeberkoop bestaat 2017 150 jaar. Dat wil de toneelvereniging vieren door een jaar lang een prachtig ‘PLUS’-programma te organiseren. Extra onderdelen ten opzichte van ‘regulier’  zijn onder meer

  • de Reciteerwedstrijd, dat waarvoor de Rederijkerskamer ooit was opgericht! Voor iedereen die wil komen ‘reciteren’,
  • een jongerenonderdeel, waarin jongeren zelf een opvoering opzetten, voorbereiden en ‘doen’, waarbij ouderen hen steunen en een BN’er een soort masterclass verzorgt,
  • het straattheater-spektakel in oktober, een fantastisch gebeuren waaraan niet alleen allerlei organisaties en mensen uit Oldeberkoop meedoen en meespelen, maar ook de toneelverenigingen uit de dorpen in de omgeving spelers en helpers ‘leveren’, evenals een jongeren-streetdance-club.

Van de website www.berkoopvolvuur.nl :

“Een verduisterd dorpscentrum. Maan, sterren, fakkels en vuurtonnen zorgen voor spannend en sfeervol licht. Meer dan 250 acteurs, figuranten en muzikanten op diverse locaties in en rond het dorpscentrum van Oldeberkoop. En elke avond publiek dat meebeweegt met het spektakel dat zich door het historische centrum verplaatst. Dit is het openluchtspektakel Berkoop vol Vuur.

Vijf avonden lang, van 4 tot en met 8 oktober, is er plek voor maximaal 300 toeschouwers per avond, 1500 in totaal. Het initiatief komt van de Hoek van Zevenwouden, de Rederijkerskamer (toneelvereniging) uit Oldeberkoop die dit jaar het 150 jarig bestaan uitbundig viert. (…)”

Wie:

Rederijkerskamer De Hoek van Zevenwouden is de spil in het totaal, coördineert allerlei werkgroepen en onderdelen van het programma, en heeft diverse andere zustertoneelverenigingen aan zich getrokken om samen het straattheater-spektakel van de grond te krijgen. Beoogd is om zo’n 1500 bezoekers daarmee naar Oldeberkoop te halen. Er is enthousiaste samenwerking met de
middenstand van het dorp, winkeliers hebben een verloting opgezet, met de horeca is een arrangement samengesteld en een aparte ‘eettent’ van hotel-restaurant Lunia zal de grotere aantallen bezoekers vooraf aan de avond van een speciaal theater-diner voorzien. Een communicatiebureau ondersteunt op dat vlak, een websitebouwer idem, de aannemers leveren zo goed als ‘om-niet’  materialen voor de decorbouw, een bewoner stelt haar boerenschuur ter beschikking als decoratelier.

Het straattheater-spektakel zelf is helemaal zelfstandig geproduceerd door de Hoek, met als auteur en hoofd-regisseur Karst Berkenbosch. Verschillende ‘eigen’ onder-regisseurs bereiden de verschillende scènes voor. 

Kortom: heel het dorp en andere dorpen doen mee om deze monsterproductie samen tot een geweldig einde te brengen.

Wanneer

Uitvoering projectonderdelen: gedurende verschillende momenten  in 2017. Het straattheater-spektakel zelf is 4,5,6,7 en 8 oktober 2017.

De voorbereidende fondsenwerving door Muze is in 2016 succesvol gedaan, in nauwe samenwerking en afstemming met de vereniging.

Omvang

De totale begroting, zonder kapitalisering van de talloze eigen uren van al die deelnemende vrijwilligers, beslaat zo’n slordige €70.000.

De commissie zelf deed al het nodige op dit vlak en nam het risico van de kaartverkoop en inkomsten daaruit. Muze Fondsenwerving zorgde aanvullend voor dekking van grofweg tweederde van die begroting.

 

En tenslotte

We kijken er naar uit! Zowel naar die eerste monsterproductie van allerlei organisaties samen als naar de andere programma-onderdelen, de reciteerwedstrijd, het jongerenonderdeel en aangewakkerd enthousiasme bij de jeugd voor dit type culturele uitingen.

Het belooft een mooi jaar 2017 te worden met een spin-off naar meer, veel meer in de tijden daarna ….

Volg de vereniging op Facebook

Gerelateerde Afbeeldingen:

Fijn dat je me schrijft!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.