Boek Veldnamen Makkinga

WAT, WIE

Roelof Wijbe Gorter is van oorsprong van het Stellingwerfse dorp Makkinga. “ik ben tussen de tramrails geboren”, zei hij altijd, doelend op zijn geboortehuis aan het Bûterheideveld op ‘Hoek Makkinga’. Die ‘hoek’  verwees naar de driesprong waar de tram van Appelscha/Oosterwolde ofwel naar dorp Makkinga verder kon of richting Hemrik-Lippenhuizen-Gorredijk.

Roelof heeft jaren in de archieven de veldnamen van het grondgebied van Makkinga uitgespit. Die gegevens lagen vervolgens maar te wachten op publicatie.

2012 heeft de Historische Verening Makkinge Roelof gevraagd of de vereniging dat samen met hem kon uitgeven, dat omdat de vereniging in 2013 haar 10-jarig bestaan daarmee extra luister wilde bijzetten. Roelof zei ja en het werk kon beginnen.

Toegevoegde WAARDE BeBusy / Muze

BeBusy / Muze heeft de productie onder handen genomen (fondsenwerving project, contacten met drukker en voorbereider) alsmede de vormgeving.

Roelof zorgde voor teksten en zocht beeldmateriaal bij elkaar.

Al met al een trots product dat maart 2013 verscheen, waar Roelof voor zo’n 70 aanwezigen zijn boek presenteerde.

WANNEER

Maar net op tijd, achteraf bezien. Roelof is vrij plots in 2015 overleden. Is zijn langdurige project van de veldnamen toch nog mooi op tijd voor hem en voor iedereen afgerond in 2013!

Lees meer op de website-pagina van de historische vereniging over dit boek.

Gerelateerde Afbeeldingen:

2 gedachten over “Boek Veldnamen Makkinga

Fijn dat je me schrijft!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.