Potatoes Go Wild #lf2018

Part of European Capital Of Culture Leeuwarden – Fryslân 2018

Potatoes Go Wild in 2018!

Onderdeel van European Capital of Culture 2018 Leeuwarden -Fryslan, Hoofdprogramma. Een cultuurprogramma met en over aardappelen, het landschap en de mensen het hele jaar 2018 door, en daarna verder als ‘legacy’ richting de andere Friese gebieden, zoals West-Fryslân NHL en Ost-Friesland in DL.

Ballet door aardappelrooi-machines

Allerlei onderdelen, van kunsttentoonstellingen bij boeren in de aardappelschuren, Eten bij de Boer de langste eettafel bij boeren van Oudebildtdijk tot poezie van kinderen en dichters in het Bildts, Frysk,. ook Stellingwarfs en Maltees in wisselwerking met zusterstad of Culture 2018 Valetta op Malta. Grootste spektakelstuk is het locatietheater  in de open lucht bij Zwarte Haan bovenin Het Bildt, met als onderdeel een ballet uitgevoerd door aardappelrooi-machines … 

Rol Muze

Muze was voor dit project aan het werk via de provincie Fryslân en hielp voor de organisatie stichting Bildtse Aardappelweken (BAW) een prachtige Europese bijdrage van Leader Noard-West-Fryslân in de wacht te slepen. Het kostte de nodige tijd en flexibiliteit van reorganisatie, wat zeker een pluspunt was voor het succes van de aanvraag. Zeer onlangs kregen we daarvan via SNN de beschikking  toegestuurd.

Op het totale programma Potatoes Go Wild qua financiële omvang van circa € 8 ton, ging het toch even om grofweg €150.000,= Leader-bijdrage van Europa. Super.

Lees hier meer over het project Potatoes Go Wild: www.bildtseaardappelweken.nl Zie ook op www.2018.nl

 

Gerelateerde Afbeeldingen:

Fijn dat je me schrijft!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.