Stellingenpad van de grond!

In 2019 zijn we er samen met Stichting De Vrijstaat mee begonnen: de werving om het beoogde streekpad Het Stellingenpad financieel mogelijk te maken.

Dat verliep prima. Gemeente Ooststellingwerf, Rabobank gaven al snel groen licht voor zo’n mooi initiatief. Het Recreatieschap Drenthe deed ook mee. Bij de provincie Fryslân zat het echter knap tegen. Niet omdat men het daar niet zag zitten. Via een misverstand achter de schermen, deed men de aanvraag al bij de eerste, technische toets af als weigering, terwijl de grond daarvoor toch echt ontbrak. Daarom moesten we via een bezwaarprocedure de provincie erop wijzen dat ze zich vergist hadden in de beoordeling en verzochten we de aanvraag zo snel mogelijk aan een inhoudelijke toetsing te onderwerpen.

Na enig aandringen zag men haar eigen misverstand in en werd de aanvraag alsnog doorgeleid voor inhoudelijke beoordeling. En die beoordeling pakte positief uit, want er kwam een begin 2021 dan toch nog substantiële bijdrage van Fryslân voor dit project.

Enthousiast gemaakt door de Stichting De Vrijstaat wist ook NIVON budget vrij te maken en daarmee kan het project ju ook echt ‘los’.

Prachtig en ik kan niet wachten straks van Appelscha naar Vollenhove te wandelen via het nieuwe streekpad Stellingenpad! En terug via een andere route weer ….. door die prachtige Stellingwerven en Steenwijkerland.

het Stellingenpad

Stichting Vrijstaat de Stellingen gaat samen met vele vrijwilligers, met
ondernemers, gemeenten en organisaties de komende twee jaren het
nieuwe LAW / Streekpad het Stellingenpad realiseren.
Een passende manier om het verhaal van de Stellingwerven te vertellen. Deze nieuwe lange-afstand-wandelroute gaat wandelaars naar dit best bewaarde geheim van Noord-Nederland trekken. Passend bij de pareltjes van de bijzondere natuur hier, de zeer diverse landschappen en het extensieve recreatieve karakter. 2 Nationale Parken worden gelinkt, het Drents-Friese Wold en de Weerribben-Wieden, aan de Maatschappij van Weldadigheid en aan onze overgebleven schansen van de Friese Waterlinie.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Fijn dat je me schrijft!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.