Website voor Karst

Karst wandelt.

Hij wandelt tegenwoordig hele regiopaden en LAW’s achter elkaar door, elke week minstens een etappe. Etappes van 22-25 km per dag, hij begint steeds al vroeg en is daarom vaak al rond 15.00 klaar.

Het begon met Marian, die hem vroeg de etappes en achtergrondinformatie van het nieuwe NIVON Stellingenpad te schrijven. Dat gaat via knooppunten. Karst moest in ieder geval dus alle etappes lopen . En dat beviel hem zo goed, dat verder is gaan lopen, lang nadat het Stellingenpad afgerond was en bij de drukker lag.

Karst geeft zelf een mooie inleiding van hemzelf en hoe het zo is gekomen op z’n nieuwe website .

Karst, hier niet wandelend maar met een bakje koffie tijdens een motortocht

En Karst schrijft ook. 

Hij heeft al een aardige reeks publicaties op z’n naam staan. Cultuurhistorische boeken van de beide Stellingwerven, gericht op de natuurterreinen groot en klein. Wandelboek. Historische roman. Roman. Kunstboek. ….

Dus Karst schreef elke wandel-etappe helemaal uit op Facebook, hele verhalen van honderden zo niet duizend woorden, samen met een reeks foto’s van elke wandeling steeds. Zijn schare volgers gaven vele duimpjes en opmerkingen. Dat enthousiasmeerde hem om verder te schrijven. 

Maar hij wilde graag dat die verhalen en wandeletappes ook terug te lezen zijn en dat is lastiger bij Facebook. Toen we op pad (in een gezamenlijke autotocht) waren voor de Friese Waterlinie hadden we het erover. Hij wilde wel een website en of de dingen die hij voor ogen had daarmee ook konden. Dat kon wel.

En zo heeft Karst nu zijn eigen wandelwebsite, met de domeinnaam MetKarstOpStap.nl

De website mocht heel clean zijn, geen toeters en bellen, dat leidt maar af. Ik zocht daar een mooi thema bij en richtte de website achter de schermen voor Karst in. De eerste wandelroute zette ik voor hem erop. Daarna instrueerde ik hem hoe hij zelf de verhalen er steeds op kan zetten. Met enige backup van mij gaat dat heel goed. Enkele basiszaken zal ik altijd wel blijven doen en beheer en onderhoud vallen er ook onder. Geen gedoe voor Karst, hij kan zich met wandelen en schrijven bezig houden, zijn ‘ding’.

Karst heeft nu al de volgende wandelroutes erop staan in talloze etappes:

Elfstedenpad. Dat behoeft geen nadere uitleg.

De Ster van Berkoop. Deze moet even toegelicht worden. Saakje zette die hele reeks wandelingen zelf in elkaar van achter de computer. Middelpunt is Oldeberkoop. Je vertrekt er voor een wandeling van zo’n 20-25 km. Op dat eindpunt kun je indien gewenst ergens overnachten. De volgende dag / keer gaat de wandeling via een andere route terug naar Oldeberkoop. Ook daar kun je overnachten in hotel Lunia. Zo heeft Saakje iets van 10 of 11 eindbestemmingen in elkaar gepuzzeld en dat maakt dat de Ster van Berkoop in alle richtingen vanuit Oldeberkoop wandelingen heeft nu die samen als een ster zijn met Oldeberkoop als middelpunt heeft. Karst heeft die allemaal gewandeld, Saakje liep vaak de laatste 5-6 km met hem mee op. En ze zijn beschreven.

Het Jabikspaad. Dat loopt van Sint Jacobiparochie naar Hasselt, waar het aansluit op de route vanuit het Noorden van Nederland naar uitindelijk helemaal Santiago de Compostela (Van het Friese Santiago naar het Galicische Santiago dus).

Het Friese Woudenpad. Daar is hij nu mee bezig, vertrekpunt Holwerd en eindigend straks in Steenwijk.

En daarmee zal het niet ophouden. Zo lang Karst kan wandelen blijft hij vast daarmee doende. Wie weet gebruikt hij de website nog eens voor ook andere zaken, voor nu is dit heel mooi.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Fijn dat je me schrijft!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.